Jak powstają nasze produkty?

W Naszej Tłoczni każdy owoc, czy warzywo traktujemy indywidualnie – tak, jak na to zasługują! Za to odwdzięczają nam się najwyższą jakością otrzymanego soku. Soki z cytryn, grejpfrutów, czy pomarańczy wyciskamy z połówek przy pomocy specjalnej maszyny do wyciskania cytrusów. Pozostałe owoce i warzywa zamieniamy w sok za pomocą prasy taśmowej, na której są one tłoczone z miazgi.


Zobacz na własne oczy, jak to robimy w naszym najlepszym stylu!

Spróbuj naszych produktów i sprawdź sam, jak odpowiednio dobrana metoda wpływa na smak i jakość!

Nasza oferta jest bardzo szeroka. W asortymencie Naszej Tłoczni oprócz soków tłoczonych i wyciskanych, znajdziecie również inne produkty – zakwasy, przeciery, syropy, czy lemoniady. Sprawdź jak powstają!

Zakwas z buraków, czy pomidorów malinowych z Naszej Tłoczni ma wyjątkowy smak i konsystencję. Po procesie kiszenia warzyw, są one tłoczone na prasie, a następnie nalewane do 3 litrowych opakowań typu bag-in-box. Dzięki temu procesowi otrzymujemy aromatyczny sok z kiszonych warzyw, a nie wodę zlewaną z kiszenia. Zakwasy nie są poddawane pasteryzacji.

Przeciery owocowe i warzywne znajdują wśród klientów Naszej Tłoczni szerokie zastosowanie (szczególnie wśród branży HoReCa). Powstają przy użyciu specjalnej maszyny, która przeciera surowce w tempie dostosowanym do ich rodzaju i formy. Po przetarciu owoce lub warzywa poddawane są delikatnej pasteryzacji w temperaturze maksymalnej 78 stopni Celsjusza, a następnie nalewane do 3kg opakowań. Z uwagi na swoją konsystencję, przeciery sprzedajemy w kilogramach.

Niskosłodzone syropy i lemoniady z Naszej Tłoczni to produkty bazujące na naturalnych tłoczonych i wyciskanych sokach prosto z naszej hali produkcyjnej. Odpowiednie połączenie smaków i niewielki dodatek cukru daje w 100% naturalny, zdrowy produkt, pełen wartości odżywczych. Poddawane delikatnej pasteryzacji i nalewane w opakowania 285ml, 3kg, 5L.