Maliny to pyszne i zdrowe owoce sezonowe. Na bazarkach i w sklepach spożywczych są dostępne tylko przez krótki czas, jest jednak sposób, aby cieszyć się ich smakiem dłużej. Sok malinowy naturalny pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze owoców.
Jak powstaje sok z malin?
Nasza Tłocznia to firma z wieloletnią tradycją. Sami zbieramy owoce, które następnie starannie selekcjonujemy i myjemy. W tłoczni są one rozdrabniane przy użyciu młynka i tłoczone na zimno na prasie jednotaśmowej. Ten sposób produkcji soku nadaje mu niepowtarzalną konsystencję. Kolejny etap to delikatna filtracja, dzięki której w napoju nie pojawia się nadmierny osad, ani piana. Pasteryzacja w temperaturze 78 stopni zaś sprawia, że sok dłużej pozostaje świeży, równocześnie nie tracąc cennych właściwości odżywczych.
Nasze soki nigdy nie powstają z koncentratów. Są zawsze robione ze świeżych owoców i w stu procentach naturalne. Nie zawierają żadnych konserwantów, barwników, ani innych substancji, które mogłyby być w jakikolwiek sposób szkodliwe. Sok z malin 100% to gwarancja wysokiej jakości produktu, zarówno pod względem obecności wartości odżywczych, jak i ze względu na to, że zawierają prawdziwą esencję smaku tych owoców.
Jaki sok z malin kupić?
Soki z malin rozlewane są do opakowań o różnych pojemnościach, aby zaspokoić potrzeby wszystkich grup klientów. Dla tych, którzy potrzebują po prostu szybko ugasić pragnienie najlepszym rozwiązaniem jest poręczna 330-mililitrowa butelka, z której można bezpośrednio pić. Sok sprzedawany jest także w większych kartonach — po 3 litry. Są to pojemności, które doskonale się sprawdzają w dużych gospodarstwach domowych i w gastronomii. Można je również kupić w pakietach po kilka sztuk.
Można kupić nie tylko czysty malinowy sok, ale także jego połączenie z innymi składnikami, np. jabłko-marchew-malina i jabłko-malina. Warto spróbować, ponieważ maliny bardzo dobrze komponują się z innymi smakami. Sok z nich zrobiony można potraktować również jako dodatek do herbaty w jesienne wieczory.