Syropy owocowe – smaki
Naturalny syrop owocowy Naszej Tłoczni to doskonały sposób na przeziębienie i wzmocnienie odporności. Syrop z pędów sosny jest znakomity na kaszel, syrop z pigwowca japońskiego ma działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne i eliminuje nadmiar wolnych rodników, syrop z brzoskwini obfituje w kwas foliowy, syrop z malin zaś to smaczny dodatek do rozgrzewającej herbaty, a syrop z kwiatów czarnego bzu jest idealny do herbaty, drinków, lemoniady czy wody. Nasz syrop owocowy nie zawierają sztucznych dodatków ani barwników, dlatego po otwarciu należy przechowywać je w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Syropy do wody
Syropy do wody do smaczna i zdrowa alternatywa dla kolorowych napojów gazowanych. W zależności od upodobań, można bardziej lub mniej rozcieńczać syrop wodą. Nasze naturalne syropy nie zawierają konserwantów. 100% natury, czyli 70% soku i 30% polskiego cukru – jak w kuchniach naszych babć.
Syropy do herbaty
Syrop owocowy to doskonały dodatek do herbaty. Szczególnie polecane przy przeziębieniu i w okresach obniżonej odporności (jesień, wiosna). Syropy najlepiej dodawać do herbaty, gdy jest delikatnie przestudzona – wrzątek mógłby pozbawić syrop jego cennych właściwości.
Syrop owocowy – źródło witaminy C
Naturalne syropy obfitują w witaminę C. Syrop z pędów sosny, pigwowca japońskiego, malin czy brzoskwini – wszystkie są bogatym źródłem kwasu askorbinowego. Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem – działa neutralizująco na wolne rodniki. Wzmacnia odporność, przyspiesza gojenie ran i pozytywnie wpływa na układ krwionośny.
Syropy do wody polecane są na przeziębienia właśnie z uwagi na zawartość witaminy C. Ponadto działają łagodząco na gardło i dają ukojenie w kaszlu i chrypce.
Kto z nas nie był fanem syropów naszych babć, które zasypywały owoce cukrem, gotowały na wolnym ogniu i samodzielnie wekowały? Nasze syropy do herbaty mają równie prostą recepturę i dobroczynne właściwości lecznicze. Jak w spiżarce naszych babć.