Syropy malinowe
Każdy lubi maliny, a co za tym idzie także sok z nich zrobiony. To wyjątkowo smaczne owoce, które jednak w świeżej postaci dostępne są do kupienia na bazarkach i w supermarketach przez bardzo krótki okres w roku. Prawdziwi fani ich smaku mogą się jednak na szczęście w innych miesiącach wspomóc pysznym syropem malinowym wyprodukowanym w Naszej Tłoczni, który wzmacnia i rozgrzewa, a także ma wiele ciekawych i inspirujących kulinarnych zastosowań uwielbianych przez amatorów kuchni.
Syropy malinowe – Co powoduje, że są takie dobre?
Syrop z malin to w stu procentach naturalny wyrób pochodzący z naszego tradycyjnego gospodarstwa rolnego. Staranne selekcjonujemy wszystkie, nawet najmniejsze owoce, które następnie trafiają do tłoczenia. Ten proces pozwala uzyskać z nich samą esencję charakterystycznego, wyrazistego smaku i nadać owocom płynną postać. Ma on miejsce w profesjonalnej tłoczni, która znajduje się w gospodarstwie sadowniczym. Nasze produkty zawsze powstają z całych owoców wraz ze skórką, co sprawia, że zachowują wszystkie ich niesamowite właściwości. Ważne jest również to, że maliny, z których wykonujemy przetwory są zawsze świeże, co sprawia, że mają w sobie moc wartości odżywczych.
Syropy malinowe – Idealna receptura
Skład syropu jest bardzo prosty i oparty na tradycyjnej recepturze stosowanej już przez naszych dziadków. Przez wiele lat nie straciła ona na aktualności i kolejne pokolenia powielają ją w swoich wyrobach, ponieważ nadal świetnie się sprawdza. Syrop malinowy zawiera wyjątkowo wysoką zawartość owoców, bo aż 70%. Pozostałe 30% to polski cukier najwyższej jakości. Przy wytwarzaniu produktu nie stosuje się żadnych konserwantów, ani innych niebezpiecznych dla zdrowia substancji, które mogłyby wpłynąć na jego jakość. Wierzymy, że warto kontynuować tę tradycję, ponieważ klienci bardzo doceniają naturalny smak syropu.
Syrop malinowy naturalny można rozcieńczyć z wodą, ale także posłodzić nim lemoniadę, herbatę. Może także posłużyć jako składnik drinków lub grzańca. Doskonale się również sprawdzi jako dodatek do deserów, na przykład ciast (sernika czy bezy) i lodów. Maliny komponują się z wieloma różnymi smakami i tak naprawdę to od inwencji kulinarnej zależy, do czego dodamy syrop i w jakich proporcjach.
Syrop malinowy – Jak najlepiej przechowywać?
Syrop malinowy z Naszej Tłoczni sprzedawany jest w poręcznej szklanej butelce wyposażonej w korek, który pozwala na zatkanie butelki. Opakowanie jest bardzo estetyczne i ładnie się prezentuje. Aby produkt jak najdłużej zachował świeżość, należy go przechowywać w lodówce. Wyrób najlepiej spożyć w ciągu 7 dni od otwarcia, dawkując po około 50 mililitrów dziennie. Nie jest to oczywiście bezwzględnie obowiązująca reguła. Ponieważ syrop jest wyrobem zdrowym i organicznym można go pić w sporych ilościach, pamiętając jednak, że zawiera cukier.
Niepowtarzalny smak malin uzależnia! Picie syropu z tych owoców wzbudza pozytywne skojarzenia z ciepłem domowego ogniska. Wszyscy, którzy doceniają bogactwo, jakie dała nam natura, polubią także ten wyrób.