-
Syrop z Pigwowca Japońskiego niskosłodzony 285ml
22,50 zł netto: 20,83 złDodaj do koszyka -
Syrop z Pigwowca niskosłodzony 3kg
88,50 zł netto: 81,94 złDodaj do koszyka
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Domowa receptura według której przygotowujemy nasze syropy z pigwowca japońskiego, bazuje na soczystych owocach, które rosną na czystych i ekologicznych terenach. Pamiętając o tej zasadzie, przygotowujemy nasz produkt. Owoce, z których otrzymujemy nasz syrop, rosną w rodzinnym gospodarstwie z dala od wielkoprzemysłowych zanieczyszczeń i spalin. Poznaj powody, dla których warto po niego sięgnąć!
Owoce pigwy i pigwowca dojrzewają dopiero w połowie października. Stają się wtedy żółte, jednak ich smak pozostaje cierpki, a struktura twarda. Aby uzyskać syrop z pigwowca, należy owoce odpowiednio oczyścić, pokroić, a następnie przesypać cukrem i pozostawić do puszczenia soku. Jest to proces żmudny, który zachowując wszystkie standardy higieniczne, wykonujemy za Ciebie. Otrzymujesz gotowy syrop z pigwowca, który jest smaczny jak u babci.
Któż z nas w jesienne i zimowe wieczory nie ratuje się ciepłą herbatą? Syropy z pigwowca japońskiego mogą być doskonałym dodatkiem do niej. Ponieważ charakteryzuje się cytrusowym, lekko kwaskowatym posmakiem, dodajemy go zamiast cytryny. Nada herbacie kwaskowatości oraz charakterystycznego, lekko gruszkowatego posmaku. Syropem z pigwowca możemy również zastąpić cukier lub miód.
Słodki smak syropu z pigwowca sprawia, że znajdzie swoje miejsce w kuchni niejednego smakosza łakoci — zarówno dużego, jak i małego. Odpowiednia, lepka konsystencja czyni z niego alternatywną i zdrowszą polewę: do ciast, naleśników, placuszków i innych łakoci. Dodając syrop z pigwowca do gazowanej wody mineralnej, otrzymujemy bardziej naturalną wersję oranżady, którą z powodzeniem możemy zaserwować np. na kinderbalach czy do obiadu dla najmłodszych członków rodziny.
Mamy dla Państwa dwie propozycje opakowań syropu z pigwowca. Mniejsza, szklana butelka o objętości 250 ml świetnie sprawdzi się w niewielkich rodzinach. Duża wydajność syropu powoduje, że nie trzeba go dużo użyć, aby uzyskać charakterystyczny posmak w daniu czy napoju. Z kolei większe, 3 l opakowanie syropu z pigwowca to propozycja dla gastronomii tj. kawiarnie, cukiernie, restauracje. Zarówno szklana butelka, jak i opakowanie z kranikiem gwarantują, że produkt będzie długo świeży i zachowa komplet witamin i składników odżywczych.
Na bazie syropu z pigwowca można również przygotować domową maseczkę. Położenie jej na kilka minut na twarzy da efekty odżywcze dla podrażnionej cery.
Polecamy również inne naturalne wyroby, syropy z malin i syropy z kwiatów czarnego bzu!