Tłoczone soki owocowe – idealne dla zdrowia
Dla zdrowia sięgnij po nasze naturalne soki owocowe. Dla wsparcia odporności wybierz imbir, malinę czy rokitnik. Aby wspomóc organizm przy infekcjach dróg moczowych, spróbuj żurawiny lub pokrzywy. Oczyszczająco na organizm zadziała cytryna, grejpfrut lub limonka. Jeśli zmagasz się z anemią, regularnie pij buraka albo jagodę kamczacką. Czarna rzepa zahamuje wypadanie włosów, a ananas polecany jest osobom z reumatoidalnym zapaleniem stawów. Naturalne soki owocowe z Naszej Tłoczni to bogactwo witamin i składników mineralnych.
Odkryj moc tłoczonych soków – odżywcze skarby natury
W dzisiejszym świecie, pełnym przetworzonej żywności i szybkich przekąsek, coraz więcej osób szuka zdrowych, naturalnych alternatyw. Naturalne soki owocowe, takie jak sok z granatu, sok z brzozy, sok z czarnego bzu, czy sok z malin, oferują nie tylko wyjątkowe smaki, ale również bogactwo korzyści zdrowotnych.
Sok jabłkowy – najlepszy sok owocowy
Jabłko to nasze dobro narodowe. Są to również najczęściej jedzone owoce na świecie. Jest ich aż kilkadziesiąt tysięcy rodzajów. W Polsce uprawia się około 15 odmian. Wśród najpopularniejszych są Gala, Ligol, Jonagold i Antonówka. Jabłka obfitują w witaminę C, magnez i żelazo, wspomagają także pamięć i koncentrację.
Jabłka po zbiorach przechowuje się jeszcze przez około 2 tygodnie. W tym czasie uwalniają się cukry, dzięki czemu sok z owoców będzie bardziej aromatyczny. Proces tłoczenia jest prosty – aby zachować jak najwięcej witamin i minerałów. Jabłka w pierwszej kolejności są myte i sortowane, później w młynku przerabia się je na miazgę. Z tej miazgi tłoczony jest sok. Sok jest filtrowany, a następnie delikatnie pasteryzowany. Nie dodajemy do soków cukru ani konserwantów. 100% soku bez sztucznych dodatków. Cały proces trwa zaledwie kilka minut, dzięki czemu sok nie traci swoich dobroczynnych właściwości. Litr soku uzyskiwany jest z około 1,5 kg jabłek. Do produkcji soku tłoczonego wykorzystujemy jedynie jabłka zrywane z drzewa. Nie wyciskamy soku z tzw. jabłek spadowych, czyli takich, które spadły z drzewa na ziemię. Dzięki temu jakość naszych produktów jest bardzo wysoka. Jabłka spadowe mogą przejąć smak i zapach gleby, co negatywnie wpływa na aromat soku tłoczonego. Sok z owoców jabłek jest bogaty w pektyny, które pobudzają perystaltykę jelit. Najwięcej przeciwutleniaczy znajduje się w skórce jabłka – owoce tłoczymy w całości, dzięki czemu sok nie traci właściwości neutralizacji wolnych rodników tlenowych.
Naturalne tłoczone soki owocowe – jedna z pięciu dziennych porcji warzyw i owoców
Zaleca się spożycie 400 g warzyw i owoców dziennie – najlepiej w formie pięciu mniejszych porcji. Soki owocowe Naszej Tłoczni mogą z powodzeniem stanowić taką porcję. Dzięki prostej metodzie tłoczenia i jedynie delikatnej pasteryzacji zachowują większość swoich dobroczynnych właściwości.
Tłoczone soki owocowe – szybka przekąska
Zdarzają Ci się dni w biegu, kiedy nie masz czasu zjeść kanapki? Pamiętaj, że opuszczenie posiłku obniża pracę mózgu i zdolność koncentracji. Warto zawsze mieć przy sobie sok owocowy w butelce – to łatwy sposób na dostarczenie organizmowi szybkiego źródła energii.